Blogs

professionals

Pleeg tijdig onderhoud voor een goede carrière

Hoe zorg je ervoor dat je baan in de toekomst goed bij je blijft passen? Dat je je werk kunt inrichten met wat je écht wilt doen? ‘Niet zo gemakkelijk’, zeg je misschien. Alles verandert in de loop der jaren, ook je functie kan veranderen. Collega’s vertrekken, de organisatie reorganiseert en je werk kan daarmee zomaar een richting opgaan die je niet had verwacht.

Voor een goede ontwikkeling van je loopbaan is het belangrijk om nieuwsgierig te blijven naar je omgeving, te blijven leren én af en toe even stil te staan.

 

Regelmatige checks


Vraag je je wel eens af: ‘zit ik wel op de juiste plek? Geeft het werk wat ik doe nog wel voldoende uitdaging en voldoening? Wat wil ik eigenlijk? En hoe zie ik mijn toekomst in werk,  voor ogen? Wat zijn mijn mogelijkheden?’

Zeer relevante vragen om af en toe bij stil te staan en serieus te overdenken. Zo’n regelmatige check biedt je namelijk de mogelijkheid om kleine aanpassingen te doen en jezelf daarmee op het gewenste carrière pad te houden.

 

Zelf de regie nemen


Het klinkt logisch, maar de praktijk is weerbarstiger. Vaak wordt geen tijd genomen voor zo’n periodieke onderhoudsbeurt. Het leven is al zo druk en er moeten al zoveel dingen. Toch is het verstandig om de regie te nemen en een afspraak met jezelf te maken. Zet het in de agenda en houdt je er aan. Verplicht jezelf om een uur, twee uur na te denken over je (verdere) loopbaan. Bepaal wat je belangrijk vindt, zet het op papier en bewaar dit voor de volgende check-up. Praat erover, een ander perspectief kan je helpen. Gun jezelf de tijd deze gesprekken aan te gaan en onderneem actie, door met kleine aanpassingen te zorgen dat je loopbaan het pad volgt dat jij zelf voor ogen hebt.

En lukt het je niet zelf en wil je meer weten over professionele Loopbaan Coaching?

 

Loopbaan Coaching voor particulieren


De meeste loopbaanadviestrajecten worden vergoed door de werkgever. Wij willen vanuit M10 echter ook particulieren in staat stellen een professioneel loopbaanadviestraject te volgen. Wij moedigen het aan om zelf de regie te nemen over je loopbaan zodat je altijd aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt. Voor particuliere trajecten hanteren we daarom een aangepast tarief.

Meer weten? Neem contact met ons op via (010) 316 62 00 https://www.m10advies.nl/professionals/

 

Terug naar overzicht