Blogs

professionals

Hoe vind je als (assistent) accountant nog meer voldoening in het accountancy vak?

1: De Essentie van Accountancy – Wat zoek je?

Als (assistent) accountant speel je een cruciale rol in het financiële landschap. Je werkzaamheden hebben een tastbare impact op bedrijven en individuen. Maar wat drijft jou eigenlijk? Wat motiveert je om elke dag weer aan de slag te gaan? Dit zijn belangrijke vragen om te overdenken.

Misschien haal je voldoening uit het oplossen van complexe financiële vraagstukken, het adviseren van klanten bij fiscale uitdagingen, of het analyseren van bedrijfsresultaten om strategische beslissingen te ondersteunen. Identificeer de aspecten van het accountancy vak die jou het meest boeien en welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen. Deze bewustwording zal je helpen bij het bepalen van de volgende stap in je loopbaan.

2: Een Eerlijke Zelfevaluatie – Ben je nog helemaal op je plek?

Soms kan het voelen alsof er iets ontbreekt, alsof je nog niet helemaal op je plek zit bij je huidige kantoor. Wees gerust, je bent niet alleen. Het is volkomen normaal dat je interesses en doelen in de loop van de tijd kunnen veranderen. Het is nu tijd voor een eerlijke zelfevaluatie.

Kijk kritisch naar je huidige functie. Sluit deze nog aan bij je passies en doelen? Ben je nog steeds uitgedaagd en groei je als professional? Denk na over de bedrijfscultuur van je kantoor en of deze aansluit bij jouw waarden. Belangrijker nog, voel je je gewaardeerd en erkend voor je inzet en bijdragen? Het beantwoorden van deze vragen zal je helpen om te bepalen of je nog op je plek zit.

3: De Perfecte Match – Wat maakt dat je weer helemaal op je plek komt?

Als je tot de conclusie komt dat je niet helemaal op je plek zit, is het tijd om actie te ondernemen en op zoek te gaan naar jouw perfecte match. Ga op ontdekkingsreis en zoek naar een functie (of kantoor) waar jouw sterke punten benut worden en waar je kunt opbloeien.

Denk na over verschillende specialisaties binnen de accountancy en ontdek welke jou het meest aanspreken. Onderzoek kantoren en bedrijfsculturen om te zien welke het beste bij jou passen. Ga in gesprek met je leidinggevende en bespreek wat voor jou belangrijk is in werk. Vaak blijken de wensen die je hebt binnen het kantoor waar je werkzaam bent óók te realiseren. Praat met andere (assistent) accountants om te horen hoe zij hun ideale baan hebben gevonden. Dit kan inspiratie bieden voor jouw eigen zoektocht.

4: Zelf de regie nemen

Ik weet dat het soms lastig kan zijn om tijd vrij te maken voor je loopbaan. Maar probeer de regie te nemen en maak een afspraak met jezelf. Gun jezelf dat uurtje of twee om echt na te denken over je (verdere) loopbaan. Zet op papier wat je belangrijk vindt en praat erover met anderen. Soms kan een ander perspectief je enorm helpen. Neem de tijd voor deze gesprekken en onderneem actie zodat je zeker weet dat je loopbaan het pad volgt dat je voor ogen hebt.

Conclusie:

Als (assistent) accountant heb je een belangrijke rol in de financiële wereld. Maar om het meeste uit je loopbaan te halen, is het essentieel om te weten wat je zoekt in het vak en eerlijk te beoordelen of je nog helemaal op je plek zit in je huidige rol. Het vinden van je perfecte match kan tijd en inspanning vergen, maar het is een reis die het zeker waard is.

En als je behoefte hebt aan een ervaren sparringpartner, iemand die je ondersteuning en begeleiding biedt om helderheid te krijgen over je volgende stap binnen de accountancy, dan help ik graag! Je kunt me bereiken op:

(06) 281 28 933

Ik wens je veel succes en plezier bij het ontdekken van de perfecte match voor jouw loopbaan!

Terug naar overzicht