Blogs

professionals

Focus op dat waar je wel invloed op hebt. Stephen Covey.

Er komen bij ons behoorlijk wat berichten binnen van kandidaten die we begeleiden dat sollicitatiegesprekken door Corona niet kunnen doorgaan. Of dat de vacature tot nader order on hold is gezet. Dat is wel jammer natuurlijk, maar even niets aan te doen.

Maar probeer je te blijven focussen op dat waar je wél invloed op hebt en ga, hoe lastig ook, niet bij de pakken neerzitten. 

Maak een plan van aanpak voor de komende periode:

 

Verstevig je netwerk

Met wie heb je al enige tijd geen contact meer gehad en zou je nu de banden weer aan kunnen halen?

Online zichtbaarheid

Wat zou je in je CV of op je LinkedIn profiel nog kunnen aanscherpen om nóg beter voor de dag te komen?

 (Markt)onderzoek

Benut je tijd om voor jezelf wat ‘marktonderzoek’ te doen naar de bedrijven waar je graag voor zou willen werken. Wie weet zijn er mensen in je netwerk die daar werken en die je straks kunt vragen je te helpen. Of misschien hebben ze nu tijd om (telefonisch weliswaar) iets meer te vertellen over hun werk en bedrijf zodat je je vast kunt oriënteren.

Kernkwaliteiten

Juist nu kun je gelegenheid nemen om eens goed na te denken wat je het liefst terug ziet in je baan. Vaak werken we op een automatische piloot en vliegen van afspraak naar afspraak. Wat vind jij belangrijk? Waar ben je goed in?

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe en op welk gebied wil je je nog ontwikkelen? Op dit moment wordt er veel online aangeboden ( en veel is gratis) Wellicht komt er iets voorbij wat je makkelijk kunt oppakken.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het is nu de tijd om er te zijn voor een ander. Door de Corona crisis worden we met zijn allen met de neus op de feiten gedrukt. We zijn te druk en hebben nauwelijks tijd over, laat staan dat we kunnen omkijken naar een ander. Wat zou jij willen bijdragen aan de maatschappij?

Balans houden, nu en in de toekomst

Dit is hét moment om eens een pas op de plaats te maken en voor jezelf na te gaan hoe en op welke manier jij het beste ontspant en tot jezelf kunt komen. Wellicht merk je nu wel dat daar maar weinig voor nodig is en dat je het ook dicht bij huis kunt vinden. Blijk je ineens weer blij te worden van een puzzel maken, het lezen van een boek of een nieuw recept uit te proberen.

Deze tips kunnen je helpen om deze roerige tijd het hoofd te bieden en je vast voor te bereiden op straks. Dan ben jij er vast helemaal klaar voor zodra bedrijven hun blik weer kunnen richten op de toekomst en op zoek gaan naar nieuwe medewerkers.

Terug naar overzicht